Urządzenia i Akcesoria
Dampfnudeln mit Kirschen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portion
Składniki
Teig
-
Milch250 g
-
Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Zopfmehl475 g
-
Butter weich50 g
-
Ei1
-
Zucker30 g
-
Salz1 ¼ TL
Kompott
-
Kirschen entsteint, tiefgekühlt, aufgetaut400 g
-
Zucker50 g
-
Zitronensaft30 g
-
Zimt¼ TL
Guss
-
Milch300 g
-
Vollrahm100 g
-
Butter30 g
-
Puderzucker zum bestäuben1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
3084 kJ /
734 kcal
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
112 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaiserschmarrn
35 min
Knöpfli
50 min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 godz. 20 min
Knöpfli
50 min
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min
Apfelküchlein
45 min
Zimt-Nuss-Schnecken
2 godz. 10 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min
Spätzle
30 min
Spitzbueben
1 godz. 40 min
Buchteln (Dampfnudeln) mit Vanillesauce
1 godz. 40 min