
Urządzenia i Akcesoria
Dampfnudeln mit Kirschen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portion
Składniki
Teig
-
Milch250 g
-
Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Zopfmehl475 g
-
Butter weich50 g
-
Ei1
-
Zucker30 g
-
Salz1 ¼ TL
Kompott
-
Kirschen entsteint, tiefgekühlt, aufgetaut400 g
-
Zucker50 g
-
Zitronensaft30 g
-
Zimt¼ TL
Guss
-
Milch300 g
-
Vollrahm100 g
-
Butter30 g
-
Puderzucker zum bestäuben1 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
734 kcal /
3084 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
112 g