Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 475 g Zopfmehl
- 50 g Butter, weich
- 1 Ei
- 30 g Zucker
- 1 ¼ TL Salz
Kompott
- 400 g Kirschen, entsteint, tiefgekühlt, aufgetaut
- 50 g Zucker
- 30 g Zitronensaft
- ¼ TL Zimt
Guss
- 300 g Milch
- 100 g Vollrahm
- 30 g Butter
- 1 EL Puderzucker zum bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3084 kJ / 734 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Käse-Spätzli
1h 10min
Apfelküchlein
45 min
Knöpfli
50min
Spätzle
30 min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 20min
Knöpfli
50min
Linzer Torte
1h
Russenzopf mit Cranberries
3 Std.
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1h
Spitzbueben
1h 40min
6-Strang-Butterzopf
2h 35min