Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Weizenmehl, und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Roggenmehl
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 340 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammkuchen
40 Min
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Brezel
1 Std. 50 Min
Toastbrot
3h
Knäckebrot
1h
Baguette
3h 45min
Bürli mit Roggen
12 godz.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Waadtländer Kreuzbrot
13 Std. 30 Min
Pizza vier Jahreszeiten
1 godz. 30 min
St. Galler Bürli
26 godz. 30 min