Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Msp. Backpulver
- 2 Eier (Größe M)
-
250
g Puderzucker
lub 250 g Staubzucker, gesiebt - 1 Pck. Vanillezucker (8 g)
- 1 Prise Salz
- 2 EL neutrales Öl
- 1 EL Anissamen, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 497 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 17 mg
Alternatywne przepisy
Himbeer-Zitronen Gelee
45 min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55 min
Springerle
26 Std. 20 Min
Linzer Torte
2h 10min
Nuss-Striezel
1h 30min
Schweizer Linzertorte
1h 30min
Rhabarber-Erdbeer Konfitüre
55 min
Rehragout mit Herzoginkartoffeln und Rotkabis
1h 20min
Russenzopf mit Cranberries
3 Std.
Dampfnudeln mit Kirschen
1 godz. 50 min
Linzer-Spitzbuben
3h 15min
Spitzbueben
1h 40min