Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Msp. Backpulver
- 2 Eier (Größe M)
-
250
g Puderzucker
lub 250 g Staubzucker, gesiebt - 1 Pck. Vanillezucker (8 g)
- 1 Prise Salz
- 2 EL neutrales Öl
- 1 EL Anissamen, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 497 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 17 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln (TM6)
2 Std. 30 Min
Gewürzkuchen
2 Std.
Springerle
26 godz. 20 min
Osterbrot
2 Std. 40 Min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Spätzle
30 Min
Lammhüfte mit Safran-Spargelrisotto
1hod. 50min
Magenbrot
9h 50min
Bärlauch-Chnöpfli
1 Std.
Dampfnudeln mit Kirschen
1hod. 50min
Spitzbueben
1 Std. 40 Min
Russenzopf mit Cranberries
3 Std.