Urządzenia i Akcesoria
Springerle
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 27 godz.
20 Stück
Składniki
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Backpulver1 Msp.
-
Eier (Größe M)2
-
250 g Staubzucker, gesiebtPuderzucker250 g
-
Vanillezucker (8 g)1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
neutrales Öl2 EL
-
Anissamen, ganz1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
17 mg
Białko
2 g
Kalorie
497 kJ /
119 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 godz.
Fruchtwähe
1 godz. 10 min
Springerle
26 godz. 20 min
Russenzopf mit Cranberries
3 godz.
Apfelküchlein
45 min
Birnenbrot
9 godz. 40 min
Mandelzopf
2 godz.
Baseler Leckerli
2 godz. 10 min
Dampfnudeln mit Kirschen
1 godz. 50 min
Linzer-Spitzbuben
3 godz. 15 min
Spitzbuben
2 godz.
Spitzbueben
1 godz. 40 min