Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 170 g Weissmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 3 Eier
- 200 g Zucker
- 120 g Naturjoghurt
- 1 Prise Salz
- 1 TL Backpulver
- 1 - 2 Äpfel (ca. 450 g), geviertelt, entkernt, in Scheiben (ca. 3 mm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1352.1 kJ / 323.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 189.5 mg
Alternatywne przepisy
Orangen-Cake
1u.
Gemüsesuppe mit Rollgerste
1h 15min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35min
Bündner Gerstensuppe
1h 15min
Joghurtkuchen
1h 40min
Rüebli-Schokoladen-Kuchen
1h 25min
Zucchini-Schokoladen-Cake
1h 25min
Getränkter Orangencake
1u. 30min
Beerencake
1h 15min
Ruck-Zuck Mocca-Mousse
5min