Apfel-Rührkuchen

Apfel-Rührkuchen

4.7 232 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen

Składniki

  • Butter in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Weissmehl und etwas mehr zum Bemehlen
    170 g
  • Eier
    3
  • Zucker
    200 g
  • Naturjoghurt
    120 g
  • Salz
    1 Prise
  • Backpulver
    1 TL
  • Äpfel (ca. 450 g), geviertelt, entkernt, in Scheiben (ca. 3 mm)
    1 - 2
  • Puderzucker zum Bestäuben

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 323.2 kcal / 1352.1 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 48.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 189.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...