Urządzenia i Akcesoria
Rindsfilet Café de Paris
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
Fleisch und Kartoffeln
-
Rindsfiletmedaillons je ca. 160 g4
-
Rosmarin Nadeln abgezupft2 Zweigchen
-
Röstzwiebeln getrocknet3 EL
-
Paprika edelsüss½ EL
-
Salz1 ½ TL
-
Majoran (ca. 10 g), Blätter abgezupft½ Bund
-
Thymian Blättchen abgezupft4 Zweigchen
-
Kartoffeln, festkochend in Schnitzen (2 cm)800 g
-
Olivenöl2 EL
-
Bratbutter1 EL
Sauce
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Butter in Stücken (1 cm)100 g
-
Crème fraîche200 g
-
Bio-Zitrone ½ abgeriebene Schale1
-
Zitronensaft1 TL
-
Senf½ EL
-
Worcestershire Sauce½ EL
-
Curry, gemahlen (mild)1 TL
-
Paprika edelsüss1 TL
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Fleur de Sel¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
41 g
Kalorie
3185 kJ /
766 kcal
Tłuszcz
50 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Choche wiä no niä.
203 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Karibische Wraps
50 min
Schnelles Vitello Tonnato
20 min
Tom Kha Gai
45 min
Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous
55 min
Boeuf Bourguignon
2 godz.
Poulet mit Kräuter-Zitronensauce und Reis
45 min
Pulled-Pork-Burger
4 godz. 50 min
Ente in Biersauce
1 godz.
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45 min
Pouletbrust Metaxa
1 godz.
Rindshuftsteaks mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
50 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min