Canelones de abóbora e espinafres

Canelones de abóbora e espinafres

4.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 doses

Składniki

  • canelones (ver dicas)
    250 g
  • cebola cortada em quartos
    1
  • alho
    2 dentes de
  • azeite
    20 g
  • folhas de salva fresca
    3
  • tomate em pedaços
    400 g
  • concentrado de tomate
    50 g
  • água
    150 g
  • caldo de legumes caseiro
    30 g
  • abóbora cortada em cubos (1 cm aprox.)
    300 g
  • espinafres só as folhas
    50 g
  • queijo ricota (ver dicas)
    300 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    ¼ c. chá de
  • noz-moscada
    ⅛ c. chá de
  • folhas de salva fresca q.b. p/ fritar
  • azeite p/ fritar
    2 c. sopa de
  • Pinhão cru ou torrado, q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 362.7 kcal / 1517.7 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 44.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 268.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...