Pudim de bacalhau com molho de espinafres

Pudim de bacalhau com molho de espinafres

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 unidades

Składniki

Pudim
  • queijo parmesão
    40 g
  • azeite
    40 g
  • manteiga mais q.b. p/ untar
    20 g
  • cebola cortada em pedaços
    120 g
  • dentes de alho
    2
  • salsa
    10 g
  • bacalhau demolhado e desfiado bem escorrido
    500 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • sumo de limão
    10 g
  • leite
    300 g
  • gemas de ovo
    6
  • Pão ralado q.b. p/ polvilhar
Molho
  • chalota
    25 g
  • dente de alho
    1
  • azeite
    30 g
  • espinafres frescos
    150 g
  • natas
    100 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 486.8 kcal / 2036.6 kJ
Białko 19.1 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 1089.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...