Pentolata di riso e zucca

Pentolata di riso e zucca

4.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • di zucca (butternut), sbucciata, privata dei semi, tagliata a cubetti (1½ cm)
    500 g
  • di olio di oliva
    20 g
  • di riso a chicco lungo (parboiled, tempo di cottura: 20 min.)
    300 g
  • di concentrato di pomodoro
    20 g
  • di acqua
    850 g
  • cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    1
  • di cumino in polvere
    ¼ di cucchiaino
  • di cannella in polvere
    ¼ di cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    4 pizzichi
  • di yogurt naturale
    180 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 376 kcal / 1585 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...