Erdbeer-Cheesecake aus dem Varoma

4.0 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
12 Stücke

Składniki

Erdbeerkompott
  • frische Erdbeeren
    300 g
    300 g Erdbeeren, gefroren, aufgetaut
  • Gelierzucker 2:1
    80 g
Cheesecake
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Butterguetzli (z.B. Petit Beurre)
    130 g
  • Doppelrahmfrischkäse
    400 g
  • Eier
    2
  • Zucker
    70 g
  • Vanilleextrakt
    1 TL
  • Wasser
    1500 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 266.3 kcal / 1114.4 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 217 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...