Lachsrahmsauce zu Pasta

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotte
    20 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • pflanzliches Öl
    10 g
  • Dill, frisch Blätter abgezupft
    1 Bund
  • Zitronenthymian (opcjonalnie) Blätter abgezupft
    5 Zweigchen
  • Milch
    450 g
  • Vollrahm
    125 g
  • Crème fraîche
    180 - 200 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    15 g
  • Bio-Limette Saft und etwas abgerieben Schale
    15 g
    15 g Bio-Zitrone, Saft und etwas abgerieben Schale
  • Salz
    5 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Paprikapulver edelsüss
    5 g
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Würfeln (2 cm)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 471.3 kcal / 1972.1 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 35.3 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...