
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g dunkle Schokolade in Stücken
- 100 g Zucker
- 3 Eier
- 50 g dunkle Backschokolade
- 50 g Crème fraîche
- 1 TL Vanilleextrakt
- 150 g Buttermilch
- 1 Prise Salz
- 150 g Weissmehl
- 1 TL Backpulver
Himbeerglasur
- 130 g Zucker
-
20
g Erdbeersirup
lub 20 g Himbeersirup - 10 g Wasser
- 5 Tropfen Lebensmittelfarbe rosa oder pink
- 10 g Zuckerperlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 322.2 kcal / 1348 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 127.2 mg