Urządzenia i Akcesoria
Herzen-Muffins
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 Portionen
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten130 g
-
dunkle Schokolade in Stücken120 g
-
Zucker100 g
-
Eier3
-
dunkle Backschokolade50 g
-
Crème fraîche50 g
-
Vanilleextrakt1 TL
-
Buttermilch150 g
-
Salz1 Prise
-
Weissmehl150 g
-
Backpulver1 TL
Himbeerglasur
-
Zucker130 g
-
20 g HimbeersirupErdbeersirup20 g
-
Wasser10 g
-
Lebensmittelfarbe rosa oder pink5 Tropfen
-
Zuckerperlen10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
127.2 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1348 kJ /
322.2 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
38.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Adventsbacken
7 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Schokoladencookies
45min
Raclette-Gewürz
10min
Blätterteig-Rüebli
1h
Gâteau du Vully
2h 30min
Ruchbrot aus der Cakeform
3h 40min
Chriesi-Muffins mit Streusel
50min
Erdbeer-Dessert Ruck-Zuck
10min
Kafi Guetzli
12h
Tiramisu Guetzli
1h 30min
Muffins mit Schoggi aus dem Eggpoacher
1h
Fruchtglace
5min
Baumnuss Brownies
50min