Urządzenia i Akcesoria
Herzen-Muffins
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 Portionen
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten130 g
-
dunkle Schokolade in Stücken120 g
-
Zucker100 g
-
Eier3
-
dunkle Backschokolade50 g
-
Crème fraîche50 g
-
Vanilleextrakt1 TL
-
Buttermilch150 g
-
Salz1 Prise
-
Weissmehl150 g
-
Backpulver1 TL
Himbeerglasur
-
Zucker130 g
-
20 g HimbeersirupErdbeersirup20 g
-
Wasser10 g
-
Lebensmittelfarbe rosa oder pink5 Tropfen
-
Zuckerperlen10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
127.2 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1348 kJ /
322.2 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
38.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Adventsbacken
7 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Baumnuss Brownies
50 min
Schokoladen-Fudge-Kuchen
1 godz.
Rüebli-Cupcakes
50 min
Erdbeer-Dessert Ruck-Zuck
10 min
Mojito
5 min
Apfel-Lebkuchenmännchen
1 godz. 5 min
Muffins mit Schoggi aus dem Egg poacher
40 min
Schweizer Cake
15 godz.
Advents-Guetzli
1 godz. 50 min
Käse - Gipfeli
40 min
Roter Lebkuchenmann Vanille
40 min
Weiche Brötchen
1 godz. 45 min