Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 70 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Zucker
- 2 Eier
- 100 g Weissmehl
- 1 TL Backpulver
Füllung
- 250 g Zucker
- 1 Zitrone, nur Schale, ohne das Weisse
- 100 g Butter, weich
- 250 g Frischkäse, in Stücken
- 7 Eier, Eigelb und Eiweiss trennen
- 40 g Zitronensaft
- 1 TL Zitronenaroma
- 1 TL Bittermandelaroma
- ¼ TL feinkörniges Salz
- 1000 g frischer Ricotta
- 70 g Maisstärke
Zitronenglasur
- 100 g Puderzucker
- 30 g Zitronensaft
- Heidelbeeren, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1683 kJ / 400 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoggi-Muffins mit Pekannüssen
30min
Cannelloni
1sa 20 dk
New York Cheesecake
6 godz. 30 min
Gulaschsuppe
1h 5min
Brownies
45 dk
American Apple Pie
1sa 20 dk
Crevettencurry mit Topinambur
45 dk
Couscous mit Lamm und Gemüse
50 dk
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 Std. 30 Min
Schoggi-Cookies
30min
Stracciatella-Tiramisu
2 godz. 30 min
Lemon-Cheesecake mit Nuss-Crunch
4h 35min