Urządzenia i Akcesoria
Baklava-Käsekuchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 Stück
Składniki
-
Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet und etwas mehr zum Garnieren50 g
-
Butter in Stücken60 g
-
Blätterteig (ca. 30 x 40 cm)6 Blätter
-
Frischkäse500 g
-
Vollrahm, gekühlt120 g
-
Zucker270 g
-
Eier3
-
Wasser120 g
-
Rosenwasser (opcjonalnie)20 g
-
Honig50 g
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Kardamom, gemahlen2 - 3 Prisen
-
Rosenblätter, getrocknet (opcjonalnie) zum Garnieren
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
382 kcal /
1597 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
220 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Choche wiä no niä.
204 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria