Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)

Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)

4.7 10 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 szczypty soli
  • 160 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 120 g masła
  • 80 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    80 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 40 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 247.7 mg
Białko 13 g
Kalorie 2507.8 kJ / 599.4 kcal
Tłuszcz 52.3 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 27.4 g
Węglowodany 20.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...