Urządzenia i Akcesoria
Smash burger
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
60 g majonezu
-
40 g ketchupu
-
30 g musztardy
-
1 łyżka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
400 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
4 plastry sera cheddar
-
2 bułki do burgerów przekrojone na pół, opieczone lub grillowane
-
2 - 4 liście sałaty
-
½ pomidora pokrojonego w 3 mm plastry
-
2 ogórki konserwowe pokrojone w 3 mm plastry
-
½ czerwonej cebuli pokrojonej w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2933.5 mg
Białko
66.7 g
Kalorie
4143.5 kJ /
990.3 kcal
Tłuszcz
56.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
19.1 g
Węglowodany
55.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hity 2025
17 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Kurczak w sosie pomidorowo-cebulowym
1 godz. 35 min
Kurczaki z Kentucky
2 godz. 40 min
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min
Wrapy à la moussaka
50 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Burger drwalski
1 godz. 10 min