Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
280 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
120 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ kulki sera burrata pokrojonego na kawałki (ok. 60 g)
-
oregano, suszone do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
991.9 mg
Białko
16.5 g
Kalorie
1606.8 kJ /
384 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
17.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz na parze z sosem koperkowym i marchewkową kaszą jaglaną
40 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 godz. 20 min