
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
280 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
120 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ kulki sera burrata pokrojonego na kawałki (ok. 60 g)
-
oregano, suszone do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384 kcal /
1606.8 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
28.9 g
Węglowodany
17.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
991.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6)
20 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 godz. 20 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min