Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 280 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 120 g wody
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej - ½ kulki sera burrata, pokrojonego na kawałki (ok. 60 g)
- oregano, suszone, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1606.8 kJ / 384 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 991.9 mg
Alternatywne przepisy
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45min
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1h 20 min
Wieżyczki z czarnego ryżu
55min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45min
Masło matcha
5 min
Zupa krem z buraków
45min
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
35 Min
Mini serniczki z kawą zbożową
30min
Bezalkoholowe mojito z marakują
10 min
Węgierska zupa grzybowa
45min