Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Zwiebeln, halbiert (siehe Tipp)
- 60 g Öl und etwas mehr zum Anbraten
- 1000 g Gulasch vom Rind (ca. 3 cm)
- 100 g Rotwein, trocken
- 60 g Tomatenmark
- 2 ½ TL Salz
- 4 TL Gulasch-Gewürzmischung
- 790 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Rindfleischbrühe (für 0,5 l.) - 30 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1413 kJ / 338 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1606 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1 Std. 15 Min
Schweinegeschnetzeltes Jäger Art mit Spätzle
30 Min
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2 godz.
Lasagne
1h 45min
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2 godz.
Dunkle Grundsauce
4h 30min
Portwein-Bäckchen mit Spätzle
5 godz. 10 min
Rinderhüftsteak mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
50 Min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1 godz. 20 min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3 godz.
Hähnchen-Geschnetzeltes mit Paprika und Bandnudeln
40 Min
Ungarisches Paprikagulasch
2 godz.