Gulasch

Gulasch

4.7 1.1K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert (siehe Tipp)
    600 g
  • Öl und etwas mehr zum Anbraten
    60 g
  • Gulasch vom Rind (ca. 3 cm)
    1000 g
  • Rotwein, trocken
    100 g
  • Tomatenmark
    60 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Gulasch-Gewürzmischung
    4 TL
  • Wasser
    790 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Rindfleischbrühe, (für 0,5 l.)
  • Speisestärke
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 338 kcal / 1413 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1606 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...