Pulpo asado con ñoquis, pimientos y pesto de cilantro

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porciones

Składniki

Pesto verde
  • 2 dientes de ajo
  • 20 ramitas de cilantro fresco sólo hojas
  • 1 cdita de sal
  • 150 g de aceite de oliva
  • 15 g de vinagre
Pulpo asado
  • 1300 g de agua (ver tip)
  • 1 hoja de laurel seca
  • 50 g de cebolla de una pieza
  • 800 - 1200 g de pulpo crudo descongelado (ver tip)
  • 500 g de ñoquis
  • 200 g de pimiento amarillo cortado en tiras (1 cm)
  • 300 g de pimiento rojo cortado en tiras (1 cm)
  • hojas de cilantro para decorar
  • hojas de cilantro para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1363.2 mg
Białko 42.2 g
Kalorie 3546 kJ / 847 kcal
Tłuszcz 50.2 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 59.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...