Fleischiger Kartoffel-Spitzkohl-Eintopf

Fleischiger Kartoffel-Spitzkohl-Eintopf

3.8 74 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Spitzkohl in Stücken (4 cm)
    250 g
  • Öl
    20 g
  • Schweinegulasch in Stücken (3 cm)
    450 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • Wasser
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    1 - 2 TL
  • Pfeffer
    ½ - 1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 geh. TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Zucker (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Kartoffeln, festkochend in Würfeln (ca. 1 cm)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 337 kcal / 1411 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1009 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...