Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Spitzkohl, in Stücken (4 cm)
- 20 g Öl
- 450 g Schweinegulasch, in Stücken (3 cm)
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 40 g Tomatenmark
- 300 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 - 2 TL Salz
- ½ - 1 TL Pfeffer
- 1 geh. TL Paprika edelsüß
- 1 TL Majoran, getrocknet
- ½ TL Zucker (opcjonalnie)
- 500 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (ca. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 337 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1009 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porree-Hackfleisch-Suppe
30 min
Geflügel-Ragout von der Keule
1h
Winterlicher Hähnchen-Bohnen-Topf
1h
Reis-Pot mit Hähnchen
40min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 20min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3 Std.
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 min
Sauerkraut-Rahm-Gulasch mit Gnocchi
1h 30min
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40min
Putengulaschsuppe
45 min
Erbsen-Möhren-Eintopf
1h
Gyros-Paprika-Suppe
30 min