Urządzenia i Akcesoria
Dip curry z daktylami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
12 porcji
Składniki
-
150 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
300 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
172.1 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
643.1 kJ /
153.7 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10 min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Cukier malinowy
5 min
Chrzan z jabłkami
15 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Sos holenderski
15 min