Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6)
TM6

Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6)

4.2 (22 oceny)

Składniki

  • 400 g cukinii, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 500 g dyni, np. piżmowej, Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g masła, plus ½ łyżki
  • 700 g wody
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 150 g mleka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
624 kJ / 149.2 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
7.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
2.7 g
Sód
52.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy