Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olio di cocco q.b.
- 20 g di nocciole tostate
- 280 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 30 g di miele
- 250 g di farina integrale
- 250 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di gherigli di noci
- 80 g di frutta essiccata mista (mirtilli rossi, prugne, fichi, albicocche, mele) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 40 mg
Alternatywne przepisy
Cracker al farro
2sa
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30 Min
Pane in cassetta pepe e curcuma
4 godz.
Porridge alle pesche
40 min
Pane dolce con mirtilli rossi
5 godz. 30 min
Pagnotta rustica
3h
Knäckebrot (pane croccante svedese)
1h
Filone di segale
4 godz.
Pane dolce per la colazione
1 Std. 30 Min
Pane di avena con semi di zucca
3 godz. 50 min
Soda Bread (pane irlandese)
45min
Pancarrè ai 5 cereali
5h