Spinatspätzle mit Walnuss-Sauce

3.8 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Spinatspätzle
  • Wasser und mehr zum Kochen
    125 g
  • frischer Blattspinat grob gehackt
    300 g
  • Mehl
    350 g
  • Eier
    3
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    1 TL
Walnuss-Sauce und Fertigstellung
  • Petersilie abgezupft
    10 - 15 g
  • Walnusshälften und etwas mehr, gehackt, zum Garnieren
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    250 g
  • Wasser
    150 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Basilikum
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Honig
    2 TL
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Speisestärke
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1879 mg
Białko 21 g
Kalorie 3550 kJ / 849 kcal
Tłuszcz 49 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 86 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...