Flammkuchen mit Roter Bete und Pflaumen

Flammkuchen mit Roter Bete und Pflaumen

4.7 75 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Mehl
    230 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    1 - 1 ¼ TL
  • rote Zwiebel halbiert
    50 g
  • Frischkäse
    150 g
    150 g Ziegenfrischkäse
  • Zitronensaft
    15 g
  • Honig flüssig
    20 g
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Rote Bete, gegart in dünnen Scheiben (2 mm)
    100 g
  • Pflaumen entsteint, in Spalten
    1 - 3
  • Feta in Würfeln (1 cm)
    120 g
  • Walnusshälften grob gehackt
    30 g
  • Crema di Balsamico (opcjonalnie) zum Beträufeln

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1090 mg
Białko 15 g
Kalorie 2458 kJ / 587 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...