Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 230 g Mehl
- 120 g Wasser
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- 50 g rote Zwiebel, halbiert
-
150
g Frischkäse
lub 150 g Ziegenfrischkäse - 15 g Zitronensaft
- 20 g Honig, flüssig
- ½ TL Thymian, getrocknet
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Rote Bete, gegart, in dünnen Scheiben (2 mm)
- 1 - 3 Pflaumen, entsteint, in Spalten
- 120 g Feta, in Würfeln (1 cm)
- 30 g Walnusshälften, grob gehackt
- Crema di Balsamico zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2458 kJ / 587 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1090 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trauben-Käse-Quiche mit Walnüssen
45min
Flammkuchen mit Erdbeeren und Ziegenkäse
40 Min
Kürbis-Pizza
1 Std.
Halloumi-Sandwich mit Ofengemüse
1 Std.
Halloumi-Schnitten mit Rote-Bete-Salat
40 Min
Süßkartoffel-Spargel-Pizza
1 godz. 30 min
Blätterteigtarte mit grünem Spargel, Feta und Radieschen-Öl
1 godz. 30 min
Schnelle Fenchelquiche
40 Min
Möhren-Quiches
1h 10min
Flammkuchen mit Zwetschgen und Camembert
1 godz. 50 min
Birnen-Feigen-Quiche mit Ziegenkäse und Honig
50min
Flammkuchen mit Ziegenkäse, Birnen und Walnüssen
35 min