
Urządzenia i Akcesoria
Zucchini-Ricotta-Quiche mit Mandelblättchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Mehl200 g
-
Salz1 TL
-
Wasser kalt50 g
-
Weißweinessig1 TL
Belag und Fertigstellung
-
Zucchini dünn (Ø ca. 4 cm, ca. 200 g)1
-
Salz1 TL
-
Parmesan in Stücken60 g
-
Knoblauchzehe1
-
Basilikum abgezupft4 - 5 Stängel
-
Minze abgezupft4 - 5 Stängel
-
Ricotta250 g
-
Eier3
-
Crème fraîche200 g
-
Zitronensaft3 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
gehobelte Mandeln20 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
359 kcal /
1500 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
752 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 4/2022
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy