Zucchini-Ricotta-Quiche mit Mandelblättchen

Zucchini-Ricotta-Quiche mit Mandelblättchen

4.5 133 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Mehl
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Wasser kalt
    50 g
  • Weißweinessig
    1 TL
Belag und Fertigstellung
  • Zucchini dünn (Ø ca. 4 cm, ca. 200 g)
    1
  • Salz
    1 TL
  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Basilikum abgezupft
    4 - 5 Stängel
  • Minze abgezupft
    4 - 5 Stängel
  • Ricotta
    250 g
  • Eier
    3
  • Crème fraîche
    200 g
  • Zitronensaft
    3 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • gehobelte Mandeln
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 359 kcal / 1500 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 752 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...