Wersje kompatybilne
Zucchini-Käse-Pfannkuchen mit Dill-Knoblauch-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 130 g Emmentaler, in Stücken
- 500 g Zucchini, in Stücken (siehe Tipp)
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 4 Eier
- 500 g Kefir
- 350 g Mehl
- ½ TL Natron
Sauce und Fertigstellung
- ½ Bund Dill, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Saure Sahne
- 100 g Mayonnaise
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 728 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Frikadellen mit Käsefüllung
1 godz. 20 min
Zucchini-Kartoffel-Parmigiana
1 godz. 15 min
Rhabarber Dutch Baby
30min
Pesto-Hörnchen
1 godz. 20 min
Zucchini-Waffeln mit Feta-Creme
45 min
Pizza mit Bohnen und Schinken
2h
Polenta-Möhren-Ecken mit Rahm-Kräuterseitlingen
55 min
Kürbis-Kartoffel-Gratin mit Kräuterhalloumi
45 min
Lasagne mit Auberginen-Bolognese
1óra 40p
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2h
Blätterteig-Pizza
30min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3h