Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
80 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
80 g sera kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy z szynką, podzielonego na kawałki
-
40 g ogórka kiszonego pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
180 g mleka
-
120 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżka masła miękkiego
-
400 g wody
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
pieprz czarny, mielony (opcjonalnie) do oprószenia
-
8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
587.1 mg
Białko
32 g
Kalorie
2722.8 kJ /
650.8 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
56.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Kanapki rainbow (TM6, TM7)
40 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Chlebek do odrywania z serem i salami
1 godz. 30 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min