Koreanisch frittiertes Poulet

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Poulet
  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Weissmehl
    70 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    20 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Salz
    2 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Pouletflügel
    1000 g
Sauce
  • Knoblauchzehen
    5
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • hellbrauner Zucker
    50 g
  • Reisessig
    60 g
  • Honig
    60 g
  • Gochujang (koreanische Chilipaste) nach Geschmack
    30 - 50 g
  • Ketchup
    30 g
  • Sojasauce, dunkel
    15 g
  • Sesamöl
    15 g
  • pflanzliches Öl zum Frittieren
  • Sesamsamen zum Bestreuen
    1 EL
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen (5 mm), zum Bestreuen
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 818 kcal / 3427 kJ
Białko 61 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...