Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 100 g Cheddar, in Stücken (3 cm)
- 4 Pouletbrustfilets, ohne Haut (à ca. 330 g)
- 5 TL Salz
- 2 TL Pfeffer, gemahlen
- 3 TL Paprika edelsüss
- 1 TL Cayennepfeffer, gemahlen (opcjonalnie)
- 180 g rote Peperoni, halbiert, entkernt, in Stücken
- 50 g grüne Peperoni, halbiert, entkernt, in Stücken
- 180 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g pflanzliches Öl
-
100
g Brandy (Metaxa)
lub 100 g Apfelsaft - 1 EL Maisstärke (z. B. Maizena)
- 2 EL Wasser
- 200 g Crème fraîche, 20 % Fettgehalt
- 80 g Rahm
- 100 g Tomatenpüree
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3233 kJ / 773 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 3567 mg
Alternatywne przepisy
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1h 10min
Panang-Curry
45 min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 min
Poulet-Curry-Salat (2 Portionen)
30 min
Stroganoff
45 min
Poulet-Stroganoff
50 min
Pouletschenkel en escabeche aus dem Ofen
1 godz.
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min
Pouletbrust alla pizzaiola
55 min
Züri-Gschnätzlets
50 min