Pouletbrust Metaxa

Pouletbrust Metaxa

4.7 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Cheddar in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Pouletbrustfilets, ohne Haut (à ca. 330 g)
    4
  • Salz
    5 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    2 TL
  • Paprika edelsüss
    3 TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen (opcjonalnie)
    1 TL
  • rote Peperoni halbiert, entkernt, in Stücken
    180 g
  • grüne Peperoni halbiert, entkernt, in Stücken
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    180 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • pflanzliches Öl
    30 g
  • Brandy (Metaxa)
    100 g
    100 g Apfelsaft
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    1 EL
  • Wasser
    2 EL
  • Crème fraîche, 20 % Fettgehalt
    200 g
  • Rahm
    80 g
  • Tomatenpüree
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Sód 3567 mg
Białko 58 g
Kalorie 3233 kJ / 773 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...