Süsskartoffel Cheesecake

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stück

Składniki

  • Zucker
    80 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Weissmehl
    150 g
  • Eier
    4
  • Kakaopulver, ungesüsst
    20 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Salz nach Geschmack
    1 - 2 Prisen
  • Wasser
    600 g
  • Süsskartoffel in Stücken (2-3 cm)
    300 g
  • frischer Ricotta
    500 g
  • Frischkäse
    200 g
  • gezuckerte Kondensmilch
    160 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    20 g
  • Vanilleextrakt, natürlich
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 203 kcal / 851 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 105 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie