Wersje kompatybilne
Tomatensuppe mit geröstetem Buchweizen und Gruyère
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 30 g Butter
-
700
g Rispentomaten, halbiert
lub 700 g Pelati-Tomaten - 70 g Tomatenpüree
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 150 g Wasser
-
1
TL Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l) - 40 g Buchweizen
- 200 g Saucen-Halbrahm
- 4 Basilikumblätter
- 1 Zweigchen Petersilie, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1398.3 kJ / 336.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1210.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 min
Linsensalat mit Randen und Feta
30min
Randen-Suppe
45min
Gemüsesuppe mit Rollgerste
1h 15min
Süsskartoffel-Tomatensuppe mit Curry-Croûtons
40min
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35 min
Hirsesalat im Glas
1h
Weisse Bohnen-Eintopf mit Fenchel und Salsiccia
55 min
Gemüse-Couscous-Strudel mit Joghurtsauce
50min
Süsskartoffelstock
1h
Süsskartoffel-Mais Suppe
45min
Linsen- und Bohnensuppe
40min