Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse al liquore
- 4 fogli di gelatina
- 350 g di panna (30-40% di grassi)
- 50 g di liquore all'uovo (Vov)
- 80 g di mascarpone
- 20 g di zucchero
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Base croccante
- 40 g di frutta secca mista sgusciata
- 50 g di zucchero
- 60 g di burro
- 2 uova
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 50 g di farina
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Mousse al caffè
- 130 g di latte
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 7 g di caffè istantaneo
- 2 tuorli
- 40 g di zucchero
- 15 g di burro
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 180 g di mascarpone
Terminare la preparazione
-
100
g di confettura di mirtilli
lub 100 g di cioccolato fondente fuso
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2011.1 kJ / 480.7 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 36.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 205.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roccocò
2 Std.
Zuppa di baccalà
1 godz.
Brodo vegetale (Bimby Friend)
1 godz.
Torta cioccolato e amarene
45min
Bevanda energizzante zafferano e cardamomo
6 Std. 5 Min
Pizza zucchine e spinaci (senza glutine)
Brak ocen
Torta di Pasqua
1 godz. 55 min
Soufflé al cioccolato extra fondente
50 min
Stufato di agnello
2 Std.
Cassata gelato
11 godz. 20 min
Cioccolata bianca calda agli amaretti
15 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h