Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 500 g di farina integrale di tipo manitoba
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di acqua calda (non bollente)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2352.3 kJ / 562.3 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 113.1 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 1326.5 mg
Alternatywne przepisy
Pane veneziano
18 godz. 30 min
Pane toscano (TM6)
16h 30min
Pane morbido di farro
19h
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
1 Std.
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine, senza zucchero)
1h 10min
Piccoli Babka (senza lattosio)
4 Std.
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Panini integrali ai semi con crema di ricotta e bastoncini di verdure
1h 10min
Pane in cassetta semplice
19h
Impasto base per pane
1 Std.
Pane semplice
4 Std.
Impasto per pizza integrale
2h