Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1385 g di acqua
- 135 g di latte intero + 1 cucchiaio
- 15 g di zucchero
- 8 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 300 g di farina senza glutine per pane (vedere consigli)
- 40 g di burro morbido, a tocchetti
- 7 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di latte
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1155.5 kJ / 276.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 470.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1sa 20 dk
Pasta brisèe (senza glutine)
1sa 15 dk
Crêpes (senza glutine)
50 dk
Focaccia semplice senza glutine
27 godz. 30 min
Pinsa (senza glutine e senza lattosio)
27h
Pasta choux (senza glutine)
1sa 20 dk
Pane senza glutine
2 godz. 45 min
Gnocco fritto (senza glutine)
1sa 30 dk
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 godz. 50 min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55 min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min