Wersje kompatybilne
Torta al cioccolato con popcorn e glassa al burro di arachidi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di popcorn dolci + q.b. per guarnire
- 120 g di acqua
- 50 g di cacao in polvere
- 260 g di burro, a pezzi
- 360 g di zucchero
- 1 ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 3 uova
- 180 g di latticello
- 300 g di farina
- 2 cucchiaini di lievito in polvere
- 190 g di burro di arachidi
- 20 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1869.9 kJ / 446.9 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 99.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frappè al cioccolato
10 分钟
Cioccolatini ripieni al burro di arachidi
1小时 30 分钟
Barrette frozen pistacchio, pesche e lamponi
5 godz. 10 min
Bavarese al frutto della passione
3h
Freakshakes al caramello salato e granella di noci
45min
Pizza fantasmagorica
3h 30min
Mousse al cioccolato (vegan)
1小时 30 分钟
Tiramisù wafer e crema gianduia
5h 30min
Palline energetiche di avena e carote
50 分钟
Smoothie cioccocaffè
15 分钟
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4h 30min
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min