![Torta soffice alle albicocche Torta soffice alle albicocche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f121be446cd18787ca82834b2e0d5929/Derivates/880be259e61a9988f91f4e94c6ace41ece1e1088.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 1 uovo
- 60 g di zucchero
- 5 g di scorza di limone grattugiata
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
-
100
g di latte
lub 100 g di bevanda vegetale - 60 g di olio di semi di girasole
- 6 albicocche a metà, senza nocciolo
- zucchero a velo q.b. (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1094.5 kJ / 261.7 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 20.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ai cachi freschi
1 godz.
Crostata con rose di mele
2 Std.
Torta soffice alle fragole
2 Std.
Plumcake all'arancia
1 godz.
Torta ai mirtilli
2 Std.
Cipollata (focaccia con cipolle)
3 Std. 30 Min
Tortine ricotta e cioccolato
1 godz.
Plumcake al cioccolato e pere
1 godz.
Tortine alle carote
1 godz.
Plumcake allo yogurt e mirtilli
2 Std.
Ciambella ACE
1 Std. 30 Min
Plumcake al mascarpone
2 Std.