Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 200 g di farina integrale di tipo manitoba
- 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di farina integrale di tipo manitoba
- 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 w)
- 12 g di sale
Lievitazione
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- olio extravergine di oliva q.b.
Terminare la preparazione
- semola rimacinata di grano duro q.b.
- 30 di acqua
- 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 g di sale
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1535.3 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 1118.4 mg
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta pepe e curcuma
4 Std.
Impasto per pizza di segale
2h 10min
Pa Gialt (Pane giallo)
3 Std. 30 Min
Treccine con semi di papavero
16sa 30 dk
Pane ai semi di girasole
22 Std.
Filone di segale
4 Std.
Baguette integrale
5h
Pane in cassetta semplice
19h
Pizza barese ai pomodorini
2h
Pizza con salame piccante TM6
3 Std. 30 Min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Impasto per pizza integrale
2h