![Focaccia integrale a lunga lievitazione Focaccia integrale a lunga lievitazione](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6c4ba7fb60fe0e7b6c0fd5ca1e1d28c1/Derivates/ecaaea2223fc0253c7a41f334b34b1d135ef7271.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 200 g di farina integrale di tipo manitoba
- 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di farina integrale di tipo manitoba
- 100 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 w)
- 12 g di sale
Lievitazione
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- olio extravergine di oliva q.b.
Terminare la preparazione
- semola rimacinata di grano duro q.b.
- 30 di acqua
- 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 g di sale
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1535.3 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 1118.4 mg
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza integrale
2 godz.
Focaccia barese TM6
4 godz.
Pizza con salame piccante TM6
3 Std. 30 Min
Pizza barese ai pomodorini
2 godz.
Pizza integrale con crema di asparagi, mascarpone e salmone affumicato
5 godz. 30 min
Pizza caprese
9 Std.
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3 Std. 20 Min
Focaccia integrale con cipolle e peperoni
3 Std. 20 Min
Pane ai semi di girasole
22 Std.
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3klst
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Pancarrè ai 5 cereali
5h