Urządzenia i Akcesoria
川丸子酸白菜鍋
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 人份
Składniki
川丸子
-
薑 拍開5 克
-
青蔥 切段,拍開30 克
-
花椒粒1 大匙
-
水100 克
-
豬絞肉350 克
-
鹽½ 茶匙
-
糖½ 茶匙
-
太白粉1 ½ 茶匙
酸白菜鍋底
-
豬五花肉 約1 公分厚,5 公分 寬200 克
-
油15 克
-
薑 切絲8 克
-
蒜頭 切片7 克
-
酸白菜 切粗絲,約1 公分厚200 克
-
水1000 克
組裝
-
油 (油炸用)300 克
-
新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨300 克
-
新鮮香菇100 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
869.4 mg
Białko
22.1 g
Kalorie
3539.5 kJ /
846 kcal
Tłuszcz
83.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
18.7 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
五星鍋物
5 Przepisów
Tajwan
Tajwan