Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 300 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 150 g manteiga em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 100 g água
Recheio
- 500 g abóbora de pescoço em pedaços
- 500 g batatas descascadas e fatiadas (1 cm)
- 200 g leite
- 30 g manteiga
- 5 g sal
- 1 pitada noz-moscada, moída
Montagem
- q.b. farinha de trigo para polvilhar
-
150
g queijo Taleggio, fatiado
lub 150 g queijo Brie, fatiado - 150 g presunto cozido, fatiado
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1313.7 kJ / 314 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 811.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte speculoos
3h
Molho de maracujá
Brak ocen
Macarons de morango
Brak ocen
Pavlova vegan
2h 45 min
Mousse de maracujá
30 min
Quiche de carne seca
Brak ocen
Empadão do mar
1 godz. 35 min
Margarita
10min
Sorvete de chocolate
12h
Café com gemada vietnamita
10min
Mousse de chocolate branco e morango para 2
2 godz. 20 min
Pavê de acerola
2 Std.