Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g leite, mais q.b. p/ pincelar
- 50 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 500 g carne de vaca picada
- 50 g vinho branco
- 20 g molho de soja
- 20 g concentrado de tomate
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - ½ c. chá de sal
- pitada de pimenta
- 100 g leite
- 50 g farinha
- 500 g massa folhada
- 1 gema de ovo batida p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2h 50min
Folhados de frango
55 min
Mini empadas
1h 15 min
Argola de carne picada
1h 40 min
Empanadas de atum
1 Std.
Minitortas
1 Std.
Piza naan com frango, pasta de grão e alcachofras
20min
Salada de frango
50 Min
Piza bolonhesa fechada
1h 15 min
Pataniscas de camarão com risoto
1 Std.
Empadas de carne de porco
2 Std. 5 Min
Empadas de frango e cogumelos
1h 30min