Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g manteiga em pedaços (aprox. 2 cm), gelada
- 250 g farinha de trigo mais q. b. para polvilhar
- 110 g água gelada
- ½ c. chá de sal
- 400 g salsicha (aprox. 8 cm de comprimento cada)
- 9 azeitonas pretas, sem caroços cortadas ao meio
- 1 ovo, batido
- 150 g ketchup, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 978 kJ / 233.8 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 342.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepes de cacau e ovos-moles
9 godz. 15 min
Escondidinho de carne seca
12h
Maçã espiralizada frita com custard - TM6
Brak ocen
Tarte de chocolate e pera espiralizada - TM6
Brak ocen
Patê de bacalhau
2 godz. 20 min
Salada de morango e burrata com pesto - TM5
Brak ocen
Salada arco-íris vegan - TM5
Brak ocen
Panetone de cranberry e chocolate
5 godz. 25 min
Cuscuz à paulista
1 godz. 25 min
Trança recheada com coco
1 godz. 45 min
Menu: Sopa de cogumelos; Pimentos recheados com arroz e molho de tomate
1 Std. 5 Min
Pudim de peixe da avó Titão
2 Std. 30 Min