Number cake 10

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 parts

Składniki

Les génoises
  • 50 g de beurre en morceaux
  • 8 œufs, de taille moyenne (53-63 g)
  • 250 g de sucre en poudre
  • 250 g de farine fermentante
  • 2 pincées de sel
La crème fouettée aux fraises et le montage
  • 250 g de fraises
  • 10 g de sucre en poudre
  • 600 g de crème, min. 30% M.G. bien froide
  • 120 g de framboises
  • 1 c. à soupe de sucre glace pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 429 kcal / 1795.1 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 42.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Sód 347.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...