Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 200 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive
- ½ cube de bouillon
- 330 g de bière blonde
- 150 g de vin blanc sec
- 50 g de whisky
- 1 feuille de laurier
- 250 g de purée de tomates en conserve
- 4 chipolatas
- poivre moulu
- sel
- 200 g de steaks de bœuf, dans le filet
- 4 tranches de lard fumé
- 30 g de fécule de maïs, diluée dans 100 g d'eau
- 8 tranches de pain de mie blanc, épaisses
- 400 g de jambon blanc
-
4
tranches de gouda
lub 4 tranches de cheddar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3810.1 kJ / 910.6 kcal
- Białko
- 53.9 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 46.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2167.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aumônières au poulet
1 Std. 35 Min
Soupe thaïe tomyum aux spaghetti de courgette
45 min
Mojito black & white
10 min
Amaretto Sour
10 min
Entremets rose
1h 30 min
Côtes de veau à la provençale
30 min
Pommes de terre farcies façon raclette
35min
Pâtes aux lentilles vertes et sauce au chèvre
30 min
Spaghetti carbonara fraîches
1h 5min
Nems sucrés aux fruits
2h 15 min
Cocktail Lady's Day
10 min
Roulé de crêpe au chocolat (FR)
30 min