Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ucierane z morelami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Kruszonka
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
75 g mąki pszennej
-
50 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
Ciasto
-
125 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
140 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
120 g cukru
-
3 jajka
-
50 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
6 moreli bez pestek, przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
164.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1773.9 kJ /
424 kcal
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
47.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 godz. 15 min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Sernik jagodowy
12 godz. 15 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
1 godz. 45 min