Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, do gotowania
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
- 12 moreli, małych
- 6 łyżeczek cukru, plus dodatkowa ilość do posypania
- 500 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 jajka
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2351.8 kJ / 562.1 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 75.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 607.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Malinianki
2 godz. 50 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min.
Warkocze orzechowe
2 godz.
Pigwa pod kruszonką
1 godz. 25 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz. 20 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4 godz. 40 min
Langosze
1h 30 min
Knedle z owocami
1h 30 min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1h 30 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1hod. 45min