Urządzenia i Akcesoria
Knedle twarogowe z morelami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
woda do gotowania
-
sól do gotowania
-
12 moreli małych
-
6 łyżeczek cukru plus dodatkowa ilość do posypania
-
500 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 jajka
-
4 łyżki masła
-
2 łyżki bułki tartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
562.3 mg
Białko
25.8 g
Kalorie
2368.3 kJ /
566.1 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
68.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6, TM7)
4 godz. 40 min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 godz. 20 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Knedle z owocami
1 godz. 30 min
Ciasto ucierane z morelami
1 godz. 20 min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 godz. 20 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min