Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, do gotowania
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
- 12 moreli, małych
- 6 łyżeczek cukru, plus dodatkowa ilość do posypania
- 500 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 jajka
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2351.8 kJ / 562.1 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 75.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 607.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borówki pod kruszonką
50 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 godz. 20 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Konfitura z płatków róży
15 Min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6)
1 Std. 50 Min
Knedle z owocami
1 godz. 30 min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6h 20min
Pigwa pod kruszonką
1h 25min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min