Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1000 g wody
- 800 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 269 kJ / 64.3 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 4.9 mg
Alternatywne przepisy
Kremowy „serek” z nerkowców
25 Min
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Lody kokosowe
6h 30min
Crème fraîche
16 Std. 10 Min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8h 20min
Bento z pandami
1h
Czarno-białe ciasteczka
2h
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 Min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 Min
Koreański makaron japchae (TM5)
1h 15min
Wegańskie lody czekoladowe
7h
Sorbet z mrożonych owoców
5min