Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
20 sztuk
Składniki
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody
-
800 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.9 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
269 kJ /
64.3 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladki adwentowe
2 godz. 15 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Lody śmietankowe w wafelku
6 godz. 30 min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Lody z ciastkami Oreo®
8 godz. 30 min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Lody stracciatella
8 godz. 15 min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Imbirowo-kurkumowe shoty na odporność
10 min