
Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
20 sztuk
Składniki
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody
-
800 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
64.3 kcal /
269 kJ
Białko
0.6 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
4.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cynamonki na parze
50 min
Gulasz wieprzowy z owocami morza
1 godz. 10 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min
Lizaki z suszonymi truskawkami
40 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6)
35 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Gotowanie parówek/frankfurterek
20 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Lemoniada jednorożcowa
3 godz. 15 min