Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ white cabbage (approx. 650 g), thickest part of the core removed, cut in wedges to fit through feeder tube
- 2 carrots, trimmed and peeled
Poached chicken
- 1500 g hot water
- 1 ½ tsp Chicken stock paste
- 400 - 500 g skinless chicken thigh fillets or chicken breast, cut into pieces (4-5 cm)
- 1 garlic clove
- 1 - 2 bunches fresh herbs (approx. 30 g)
Dressing and assembly
- 50 g mayonnaise
- 50 g natural yoghurt
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 731.4 kJ / 174.8 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 262.7 mg
Alternatywne przepisy
Fresh tomato salsa (Pico de gallo)
15 min
Kale mash
No ratings
Lime and ginger dressing
30 Min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Vegetable trimming stock
2h
Southern-style chicken
40 Min
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
30 Min
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1 Std.
Krispy fried chicken
25 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Chile con queso cob loaf
40 Min