
Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelsalat mit Kräutervinaigrette
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen
Składniki
Kartoffeln
-
Drillinge (siehe Tipp)800 g
-
Wasser500 g
-
Olivenöl30 g
-
Salz1 TL
Kräutervinaigrette und Fertigstellung
-
Schalotten80 - 90 g
-
rote Chilischote, frisch (opcjonalnie) nach Wunsch entkernt½
-
Olivenöl80 g
-
Dijon-Senf1 ½ TL
-
Petersilie abgezupft5 g
-
Basilikum abgezupft5 g
-
Thymian, getrocknet½ EL
-
Weißweinessig30 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
280 kcal /
1170 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
416 mg