Wersje kompatybilne
Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole chicken (approx. 35 oz)
- 3 - 4 tbsp oil, to coat
- 2 tbsp dried Italian seasoning, to season
- 1 tsp salt, plus extra, to season, to taste
- ground black pepper, to season, to taste
- 1 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 46 oz water
- 2 tsp chicken stock paste
- 1 pinch saffron
- 7 oz basmati rice
- 10 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 10 oz broccoli florets
- 2 tbsp butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3202.4 kJ / 765.4 kcal
- Białko
- 48.2 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 676.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazilian Limeade
10 min
Spiralized Apple Fritters
35 Min
Gut Immunity Shot
5 min
Boosted Iced Matcha Latte
5 min
Beef Stroganoff
40 min
Healthy Gut Zinger
10 min
Iced matcha coconut caramel latte
1 Std. 45 Min
Allergen Free Overnight Oats
8h
Roast Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2j
Pomegranate Green Tea
15min
Crostini with mushrooms and fontina
35 Min
Berry Limoncello Tiramisu
45 Min