![Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CFA147D5-832A-4355-87B6-E1E44DA0273A/Derivates/385e9e9a-b5a9-4e50-82f6-25e8c246d64e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spice Rub
- 2 ½ tsp paprika
- 2 tsp salt
- 2 tsp brown sugar
- 1 tsp black pepper, ground
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp garlic powder
- ½ tsp onion powder
- ¼ tsp cayenne pepper, ground
- 910 - 1135 g beef tri-tip steak, trimmed
Creamed Spinach
- 170 g water
- 510 g spinach leaves, fresh, divided
- 115 g onions, in pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g unsalted butter, in pieces
- 115 g cream cheese, in pieces
- 60 g heavy cream 33%-35% M.F.
- ½ tsp salt, to taste
- 4 sweet corn cobs, grilled, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3071 kJ / 734 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 795 mg
Alternatywne przepisy
Swedish Meatballs with Gravy
30 Min
Baked Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45 Min
Sticky Sesame Chicken
40 Min
Sous-Vide Osso Buco
12u. 40min
Sous-Vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5h 45min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4h 20min
Yucatan Style Sopa de Lima
40 Min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing
10 Min
Perfect Roast Turkey and Gravy (Bill Yosses)
55h
Green Olive Dip
10 Min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5h 5 min